Morsiuskimput häämessuilla

Morsiuskimput häämessuilla

Vierailin Helsingissä Kaapelitehtaalla 18.-19.1.2020 pidetyillä Love me do -häämessuilla. Messuilla oli paljon kaunista nähtävää, mutta tarkimmin katselin läpi Suomen Kukkakauppiasliiton järjestämän vuoden 2020 kaunein morsiuskimppu -kilpailun töitä.

Kukissa huomio kiinnittyy luontaisesti ensimmäisenä väreihin ja sen jälkeen kukkatöiden muotoihin. Kilpailukimppujen väreissä hallitsivat valkeat, vaaleat, kermaiset, murretut tai utuisen hempeät pastellisävyt.

Anniina Wallenius ja Sonja Paajanen, Ihana Kukkanen Oy

Vaikka vaaleat sävyt hallitsivat, saattoi siellä täällä nähdä pieniä määriä tummempia burgundin- ja aniliininpunaisen vivahteita.

Floristimestari Pirjo Koppi

Kimput olivat seesteisiä ja lähivärisistä kukista koottuja. Kukkalajeissa sen sijaan vallitsi runsaus ja monipuolisuus; on tavallista käyttää samassa kimpussa monia erilaisia kukkia. Myös leikkovihreissä käytetään eri lajeja ja useanlaisia lehtimuotoja.

Puutarhanikkarit

Vihreää käytetään rennosti kukkien välissä, ei vain kehyksenä kimpun ympärillä. Erilaiset eukalyptukset pitävät edelleen paikkansa suosituimpina hääkimppujen leikkovihreinä.

Maria Hämäläinen, Home in garden Oy

Kimpun voi myös koota pelkästään erilaisista vihreistä ja harmaista aineksista, jolloin syntyy hyvin luonnonläheinen ja metsäinen vaikutelma.

Aulikki Raita, Kaivokukka asematunneli

Kimpuilla ja kukkalaitteilla voi olla monenlaisia muotoja. Hääkimpun malli voi olla esimerkiksi pyöreä, laakea, korkea tai matala, pisaranmallinen, ovaali tai vaikkapa kädessä laukkumaisesti kannettava morsiuskranssi. Kilpailutöissä oli käytetty kaikkia näitä muotoja. Suurin osa näyttelyssä esillä olleista töistä oli sidottu niin sanotusti omin varsin, mutta esimerkiksi langoittamista vaativia tekniikoita oli käytetty useissa töissä. Luonnollisesti näyttely- ja kilpailutöissä korostuu suuri koko, näyttävyys ja leikkisä kokeilu.

Sari Hännikäinen, Villivehnä. Tiina Pakkanen ja Elina Rahikainen, Kukka ja sisustus Neilikka.

Nykyisissä hääkimpuissa suositaan somisteina silkki-, satiini- ja pitsinauhoja. Omalta osaltaan niiden käyttö lisää kimppujen rönsyilevää ja valuvaa vaikutelmaa.

Minna Meronen, To You-Flowers and more. Yksityiskohta.

Hääkimpuissa ei tarvitse nykyisin tyytyä tavalliseen ratkaisuun vaan luoville ideoille ja leikittelylle on tilaa.

Sirje Warm, Etelärannan kukkastudio

Sisustuksessa kuivatut kasvit ovat olleet trendien aallonharjalla jo jonkin aikaa. Myös hääkimpuissa voidaan käyttää kuivakukkia ja muita kuivattuja kasveja.

Sari Hännikäinen, Villivehnä

Kaikki kilpailuun osallistuneet työt ja kilpailun tulokset löytyvät Suomen Kukkakauppiasliiton Facebook-sivuilta

Kukat olivat esillä Love me do -häämessuilla Kaapelitehtaalla Helsingissä 18.-19.1.2020 ja osallistuivat Suomen Kukkakauppiasliiton järjestämään vuoden 2020 kaunein morsiuskimppu -kilpailuun.

Blogin kuvat: Tiina Peltola

LEAVER YOUR COMMENT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

You may use these HTML tags and attributes:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

العربية简体中文EnglishSuomiРусскийEspañol