Kukka-asetelma

Kukka-asetelma

Juhlan tai kodin arjen kaunistukseksi hankitaan usein kukkakimppu, mutta mitäpä jos vaihteeksi hankkisit kukkasieneen tehdyn kukka-asetelman. Jos olet kiinnostunut käsillä tekemisestä, sellaisen voit myös tehdä itse.

Tarvikkeet ovat yksinkertaisia. Tarvitset vain aluslautasen päälle asetettavan kukkasienen. Yleisimmin kukkasieni on tunnettu Oasis-sienen nimellä tuotemerkkinsä mukaan. Lisäksi tarvitset terävän veitsen kukkien käsittelyä varten. Jos asetelmaa pitää kuljettaa, on hyvä käyttää kosteutta kestävää ankkuriteippiä varmistamaan kukkasienen pysyminen kiinni alustassaan. Tarvikkeita voit hankkia kukkakaupoista. Myös muutamat marketit ja nettikaupat myyvät kukkasieniä.

Näiden tarvikkeiden lisäksi tarvitset asetelmaan kukat ja leikkovihreät sekä kukkasieneen imeytettävää vettä.

Asetelman teossa on hyvä huomioida muutama perusasia. Kukkasienen annetaan imeä vettä kaikessa rauhassa. Sientä ei paineta veteen, jotta sienen sisään ei muodostu ilmakuplia. Pohjaan voi tehdä pienet ojamaiset viillot vesivarastoa varten. Lisäksi sienen teräviä kulmia voi hieman pyöristää.

Tässä vaiheessa vedessä imeytetty kukkasieni on alustallaan ankkuriteipillä varmistettuna. Vihreän aineksen asettelu on aloitettu alhaalta päin.

Jokaiseen sieneen laitettavaan kukkavarteen ja leikkovihreään tehdään terävällä veitsellä vino imupinta, jotta kasvi imee hyvin vettä. Teräväksi leikattu varsi on myös helppo asettaa kukkasieneen. Asetelma tulisi suunnitella etukäteen ja laittaa kukat kerralla oikealle paikalle asetelmassa. Kukkien siirtely eri paikkoihin jauhaa kukkasienen piloille ja tukkii helposti kukkien vedensaannin.

Asetelman voi kukin tehdä oman makunsa mukaan, vaikkapa pelkillä kukilla. Tavallista on kuitenkin laittaa asetelmaan pohjalle ja kukkien lomaan erilaisia leikkovihreitä. Vihreän aineksen avulla asetelmasta tulee luonnollisempi ja monimuotoisempi, niillä voidaan täyttää helposti kukkasieni piiloon ja myös säästää kukkien määrässä.

Leikkovihreät ovat paikallaan, enää puuttuvat kukat.

Omasta mielestäni pienet kukat soveltuvat pieneen asetelmaan parhaiten ja suuret kukat isompaan. Kukkien muodoissa ja väreissä on hyvä olla vaihtelua. Nämä ovat kuitenkin pitkälti makuasioita. Kaikkia asetelmia tehdessä tulee kuitenkin muistaa katsoa työtä joka puolelta, myös alhaalta päin. Jos asetelmaa katsoo vain päältä, jää aluslautanen ja sienen alaosa helposti näkyviin tai ilman kukkia. Tavoitteena on tehdä asetelma niin, ettei aluslautanen ja sieni näy työstä läpi.

Sitten vain asetetaan kukat sieneen ja nautitaan niiden kauneudesta. Kukkasieneen on hyvä lisätä vettä tarpeen mukaan, jotta sieni ei pääse kuivumaan. Aina näyttävämpää toki on, jos juhlapöydissä on useita asetelmia. Jos asetelman tekeminen tuntuu haasteelliselta, kukkakauppiaasi tekee mielellään sellaisen sinulle.

LEAVER YOUR COMMENT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

You may use these HTML tags and attributes:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

العربية简体中文EnglishSuomiРусскийEspañol