Valkoiset kukat

Valkoiset kukat

Pian heräävässä keväisessä luonnossa kukintavuoroaan odottavat valkovuokot, kielot, ketunleivät, metsätähdet, ahomansikat ja monet muut valkoiset kukat. Valkoista löytyy luonnonkukista kesälläkin: kukapa ei olisi ennustanut ”rakastaa – ei rakasta” päivänkakkaran valkoisilla terälehdillä.

Valkoinen gerbera on kuin moninkertaisesti kerrottu päivänkakkara.

Kuten luonnossa, niin myös leikkokukissa valkoinen yhdistettynä vihreään on tyylikäs ja mieltä rauhoittava yhdistelmä. Luonnossa samat kukkalajit ilmestyvät uudelleen joka kesä. Ostettavien leikkokukkien lajit ja värit sen sijaan vaihtelevat ja myötäilevät muita trendejä. Ei liene vaikea arvata, että viime vuosina vallalla ollut skandinaavinen, selkeä ja vaalea sisustustyyli on omalta osaltaan ruokkinut valkoisten kukkien suosiota.

Valkoinen preeriaeustoma on tyylikäs kukka vaaleanvihreine nuppuineen.

Sisustuksessa monet kokevat valkoisen värin seesteisyyden levollisena ja sama kokemus ulottuu valkoisiin leikkokukkiin. Toki on myös muistettava, että ei ole olemassa vain yhtä valkoista vaan runsaasti erilaisia valkoisen sävyjä.

Valkoisen ja muiden värien rajanveto on hiuksenhieno. Esimerkiksi usein valkoiseksi ruusuksi mielletty suosittu Avalanche-ruusu ei suoranaisesti ole valkoinen vaan hieman kellertävä.

Nykyisin vaaleasävyiset kukat ovat suuria suosikkeja sekä arki- että juhlakäytössä. Usein niihin liitetään erilaisia leikkovihreitä tai vaaleita pastellisävyisiä kukkia. Myös hääkukissa valkeat ja vaaleat sävyt pysyvät suosikkeina vuodesta toiseen. Vaalea värimaailma, erityisesti valkea harsokukka kuuluu monesti olennaisena osana ristiäisten ja nimiäisten kukkavalikoimaan.

Valkoinen neilikka on monikäyttöinen peruskukka käytettäväksi yksinään tai yhdistettynä muihin kukkiin.

Vanhoista perinteistä johtuen joillekin valkoiset kukat edustavat edelleen hautajais- ja muistokukkia. Valkoiset kukat jätetään näihin tarkoituksiin ja muihin tilanteisiin valitaan värikkäämpiä lajeja.

Liljat ovat suosittuja ja pitkäkestoisia viemis- ja kotikukkia. Liljankukkien kehitystä nupusta täyteen kukoistukseen on mukava seurata.

Kulttuurinen tietämys ja herkkätunteisuus ovat paikallaan kukkia valittaessa, sillä esimerkiksi useissa aasialaisissa kulttuureissa valkoinen väri on varattu surukukille ja niiden käyttö muissa yhteyksissä voidaan kokea loukkaavana. Sen sijaan länsimaisissa kulttuureissa valkoisten kukkien varaaminen vain muistelutarkoituksiin on jo murtunut ja käyttö laajentunut monenlaisiin tilanteisiin.

Saatavilla olevien valkoisten kukkien laji- ja muotokirjo on nykyisin laaja. Puhtautta, viattomuutta ja tyylikkyyttä henkivä valkoinen kukka sopii kaikkiin tilanteisiin arjessa ja juhlassa: niiden joukosta voi hyvinkin löytyä seuraava kukkasuosikkisi.

Lähteet:

https://www.coloria.net/varit/valkoinen.htm

http://www.flowermeaning.com/white-flowers

LEAVER YOUR COMMENT

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

You may use these HTML tags and attributes:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

العربية简体中文EnglishSuomiРусскийEspañol